Thursday, December 12, 2013

Frances Ha

27 aastane Frances ja tema sõbranna Sophie (kes näeb välja nagu naissoost Erlend Oye oma banjoga) on tavalised noored suures New York'is. Sophie liigub oma eluga edasi (poiss-sõber, töö, kolimisplaanid), Frances aga otsib oma kohta ja on hetkelises paigalseisus. Anyway, filmi sisu võite ükskõik kust lugeda.
Mulle meeldis see film väga, ehk sellepärast, et tundsin end paljuski ära. Soov suurekskasvamisega mitte kiirustada. "Not a girl, not yet a woman". Francese roll oli tugev. Naine võib olla ebaorganiseeritud, segaduses, rõõmus, kurb, hooliv, ambitsioonikas, vaimukas, kohmakas, vahetu, siiras - kõike samal ajal. Tundub ju tegelikult tavaline inimene, ent ikkagi mõjus tema roll filmis väga jõuliselt ja sügavalt. Killuke feministi tõstab minus pead. Film sellest, kuidas on olla noor, loominguline ja segaduses...kuid tähtis on selle kõige juures rõõmsat meelt säilitada.
Film jookseb väga kergelt ja on otsast lõpuni vaimukas, vahetu ja armas. Hea meelega jälgiks Francese tegemisi veel tunde ja tunde.

"Sometimes it's good to do what you're supposed to do when you're supposed to do it"
                                                                                                  - Frances





No comments:

Post a Comment